Asa cum trimitem noi acum masinute pentru a face poze cu telefonul pe suprafata planetelor apropiate, tot asa a existat o felie de timp in care niste Adami au fost trimisi din alte stele sa joace rolul de gradinari ai Pamantului. Soarele facuse o treaba foarte buna pana atunci, iar Gradina se dezvoltase armonios, conectata permanent la Sursa. Incubatorul era pregatit pentru a ingloba noi seminte.

Dar probabil ca unii dintre Adamii nostri, incepatori in ale insamantarii, au ramas cu gurile in forma de A si s-au comportat precum unii fotografi ce pozeaza nuduri. Au focalizat atentia aproape, tot mai aproape, pana s-au impiedicat de trepied si au cazut inauntru. Iar asta s-a intamplat desi in Manualul Cultivatorului Interstelar era mentionat cu litere de foc in ce priveste vietatile oricarei Gradini: “Priveste-le, vorbeste-le si iubeste-le, dar nu pune degetul si mai ales limba!”

Si uite-asa, planuita Gradina a prieteniei s-a transformat intr-un concurs cu degete si limbi, si unde energia sacrala, datatoare de viata, acum se numeste sexuala, datatoare de simturi niciodata satisfacute. Iar pozele impiedicate au impanzit suprafetele.