Aprind alta tigara, normala. Am stat si-am intors-o pe toate foitele, si am ajuns la aceeasi concluzie. Am invatat sa fumez pentru ca doream sa par interesant. Acceptat, laudat, membru de nadejde al sectei. Dar acum sunt singur in casa si nu ma vede nimeni. Si cum am ajuns sa fumez din inertie, incerc sa fac ceva ca macar tigara asta sa-si atinga scopul. Asa ca scriu, poate ma baga cineva in seama. Helooo, sunt si eu aici, uite, aici pe varful dealului, vezi cum iese fumul? Bun. Acum, cand toata lumea e atenta si crede ca am dat foc la padure, trebuie sa si scriu ceva interesant.

Frate, fata, cel mai tare subiect este Viata. Uite un cerc de fum. Stiu, pare o explicatie insuficienta. As putea lua la rand toate sectele de fumatori extremisti, as gasi doi siamezi care trag chiar din aceeasi tulpina, dar cand incep sa le pun intrebari ca sa intru in detaliu, incep si astia sa se certe intre ei. Aparentele, cat si aparitiile, par intotdeuna diferite cand incepi sa umbli la detalii. Si tot disecand problema ajung la concluzia ca de fapt e omul si secta. Parerile sunt impartite, cica. Mi se pare un aspect interesant sa diseci pana la maduva detaliilor si sa ajungi la o asa generalitate. Fiecare trage viata in piept prin tigara lui. Se mai gasesc unii care spun ca cel mai interesant subiect este de fapt moartea. Repet, fiecare cu tigara lui.

Ia o samanta de iarba si pune-o in pamant. Lasa totul deoparte si asteapta. Spune-i ca o astepti, la capatul pamantului, sa iasa la lumina. E mult mai interesant.