Probabil ca secretul din filmul The Secret a facut ocolul lumii informatizate la fel ca un virus. Nu cred ca am multi prieteni care sa nu fi auzit de el. Mai precis de legea atractiei. Care stipuleaza ca frecventa a ceea ce gandim atrage experiente cu o frecventa similara. Parca si vad persoane mai grabite, care au rezonat cu tipul devenit milionar, cum au incercat in zilele urmatoare vizionarii sa se gandeasca si mai mult la bani. Sau sa-si puna pe usa de la birou o poza cu vila mult visata. Dar pentru ca vila nu le-a batut pana acum la usa apartamentului, filmul a trecut in arhiva trecutului.

Dar ca multi virusi din lumea asta, si acesta s-a instalat in sistem si asteapta semnalul de activare. Iar acest semnal apare in mai multe etape. Prima etapa presupune descoperirea unei dovezi personale. Scoaterea din memoria proprie a unei situatii in care exista o legatura clara intre ce am gandit si ce am patit ulterior. Pentru ca nu este suficient sa citesc sau sa vad un film. Trebuie sa mai si cred. Iar credinta capata o forta extraordinara atunci cand dau eu cu capul de prag. Si odata ce am gasit un singur exemplu autentic in propria experienta, sunt pus in asteptare pentru etapa urmatoare.

Aceasta etapa vine odata cu intelegerea ca legea atractiei functioneaza pentru toti la fel. Daca eu visez la vila, dar nu e nimeni care viseaza s-o vanda sau s-o construiasca, va trebui sa astept pana rotile timpului vor rearanja visele tuturor. Sau altfel spus, astept ca astrele sa fie mai binevoitoare cu mine. Daca visez la bani e si mai dificil, pentru ca sunt si mai putini care viseaza sa renunte la ei. Noroc ca se mai pot tipari, pentru a sustine cresterea economica. Pentru ca daca toti visam la bani, cu siguranta ca vom avea cu totii mai multi, dar banii inmultiti vor avea cel mai probabil aceeasi putere de cumparare, daca populatia nu ar creste. Ah, asta se intampla deja. Cred ca ar putea fi o dovada clara pentru prima etapa…

Am putea renunta la bani pentru a visa la sanatate. Dar aici sunt deja instalati alti virusi, care nu ne vorbesc despre sanatate, ci despre atatea boli impotriva carora trebuie sa luptam. Iar frecventa luptei impotriva cuiva ce credeti ca aduce conform legii atractiei?

Dar sa presupunem ca am scapat de multi virusi care imi distreaza, pardon, distrag atentia, si am inteles ca trebuie sa-mi formulez cu atentie visele, si sa-mi acordez foarte fin frecventele a ceea ce-mi doresc. Atentia imi este bine focalizata, cred in legea atractiei, si stiu ca depinde de ce viseaza toti ceilalti. Si ajung la etapa a treia.

Aceasta etapa e cea mai simpla. Presupune sa visez. Acum.

Si acum.

Nu la noapte.

Acum.

Nu maine si nici de lunea viitoare.

Acum.