Corpul uman este o masina a timpului. Stiu ca am mai scris asta, dar simt ca pare o afirmatie atat de spirobolica incat cu ea rezoneaza, eventual, doar poetii. Dintr-o anumita perspectiva n-ar trebui sa ma mire. Corpul uman reprezinta si el un act creativ, apartine Creatiei, deci doar o viziune cu reverberatii artistice ar putea sa inceapa sa-l cuprinda. Iar cum eu ma simt uneori intr-o oarecare verva artistica, am sa mai aduc niste explicatii mai jos.

Constitutia, cea a corpului uman, contine cel putin 3 sisteme digestive, iar fiecare dintre ele se ocupa de ingerarea de hrana dintr-o anumita plaja de frecvente, descompunerea ei in frecvente componente, alegerea si utilizarea celor care sustin viata si eliminarea celor de vibratie prea joasa. Primul sistem se ocupa de hrana pe care o percepem ca fiind solida sau lichida. Al doilea inspira si expira hrana in stare gazoasa, iar al treilea hrana sub forma de impresii. Pamant, apa, aer si foc. Sistemele sunt interconectate, si toate aduc hrana catre centrul corpului pentru a excreta apoi catre exterior partile neutilizate.

Corpul uman ar fi sanatos iar uzura lui minima, daca ingestia nu l-ar suprasolicita. Astfel ca majoritatea sistemelor de vindecare se ocupa de ingestia corecta, pentru a permite organismului sa excrete linistit si corect, asa cum l-a lasat mama si cu tata Naturii. Gastronomie simplificata eco, bio si raw, 2 litri de apa pe zi, respiratie pranayama sau holotropica, muzica, arome, culori, idei pozitive, meditatie, curatarea amintirilor, imaginatiei si a viselor. Cu alte cuvinte, cu cat ceea ce bagi in instalatie vibreaza mai plin de viata, cu atat masina va calatori mai mult in timp, si va avea nevoie de mai putine reparatii.

Exista si sisteme auxiliare excretorii de urgenta, atunci cand acele indicatoare de presiune ajung in zona rosie a cadranului. In aceste situatii corpul uman vomita, casca, plange sau isi sterge nasul. Uneori urla pe gura impresii, da cu piciorul sau sparge ceva. Si cand presiunea scade, corpul uman simte ca s-a usurat, si se intoarce la excretia fireasca. Secretul vindecarii oricarei boli sta in controlul frecventelor pe care le bagam in sistem. Iar daca bagam rahaturi, sistemele digestive sunt deja satule de ele.

Acum, la final, incep sa ma intreb unde o fi actul artistic in toata povestea. Probabil in titlu.