Devenise redundant, asa ca nu-l mai port la mana. Aproape orice ecran digital din jurul meu afiseaza timpul. Stiu cate minute au trecut de la ultimul metrou si cate mai am de asteptat pana la urmatorul, astfel incat pot sa-mi organizez viata de pe peron in mod optim.

Un ceas masoara timpul folosind un eveniment recurent ca reper pentru declansarea unei actiuni. Cum ar fi de exemplu proprietatile atomice de rotatie in jurul propriei axe. Ca si cum as astepta ca pamantul sa se roteasca odata cu mine, si cand rasare din nou soarele, mai trag o linie pe nisip. Nu am gasit informatii daca e important si unghiul de rotatie al axei raportat la vreun plan. Se pare ca in functie de atomul folosit, obtinem intervale diferite de evenimente, si din cate stiu, proprietatile oricarui atom sunt influentate de numarul de electroni.

Pana la urma ceasul vibreaza dupa ceva si noi vibram odata cu ceasul. De fiecare data cand ne uitam la el, gandim, simtim sau facem ceva in legatura cu el. Iar cele mai precise ceasuri, dupa care alearga cei mai multi dintre noi, vibreaza odata cu perioadele de radiatie ale atomului de cesiu.

Dar mai exista si alt gen de ceasuri.


Harta Natala
O sfera de cristal in care zburda lumina? Oricum, cred ca mi-ar placea un asa ceas la mana. Un ceas viu, care scanteiaza la fiecare intersectie de raze din interior. Oare la asta se uitau vrajitoarele? Dar daca asta ar fi harta mea natala? Cadranul acesta mai are vreun corespondent in corpul meu in afara de cel psihologic? Cele 12 semne zodiacale se combina si imi ofera parti din personalitate, pentru a le aduna sub umbrela Eu. As putea spune ca in decursul unei zile, cele 12 personalitati se vor manifesta prin rotatie, ziua si noaptea. Constient si subconstient.

Daca teoria asta e adevarata, inseamna ca eu am un ceas interior „din fabrica”. Daca imi schimb personalitatea, automat imi schimb programul zilnic, lunar, anual… ma comport diferit. Dar invers este valabil? Sa-mi schimb intentionat programul pentru a controla personalitatea? Daca imi este impus un anumit program sau orar imi este afectata personalitatea? Cat de stresant este sa nu mai am suficient timp? Sau sa am prea mult si sa ma plictisesc ingrozitor. Cred sa cel mai bun ar fi un ceas individual interior, care sa-mi cante soptit notele specifice fiecarui cadran, iar eu sa ma acordez la ele.

Imi amintesc acum ca am citit recent despre comunitati mai vechi de pe pamant, impartite teritorial dupa semnele zodiacale. Iar cele 12 triburi se se vizitau reciproc pe parcursul unui an pentru a avea experienta plenara a cadranului. Nu stiu exact cum a fost, dar nu-i asa ca rezoneaza? Dar ceasul biologic ce este?


Ritmul Circadian
Ca si cum pentru fiecare perioada a zilei, exista un sub-sistem uman, sau poate un sistem sub-uman, care este cel mai potrivit pentru ce trebuie rezolvat in acea parte a zilei.

Recent am gasit acest ceas supraimprimat peste structura centrilor energetici subtili din corpul uman, intr-un sistem numit Human Design. Iata cum arata noul ceas:


Mandala - Human Design

Ce mai lipseste din ceasurile de mai sus? Vibratia cu care se sincronizeaza. Este posibil ca aceasta frecventa sa fie emisa chiar din centrul nostru. Oare o putem auzi? Dar oare ce inseamna sa-ti asculti inima? Sa te centrezi? Dar sa-ti faci semnul crucii?

Influenta pamantului, prin coordonatele geografice, asupra hartii natale este cred covarsitoare. Stau lipit de aceasta sfera stropita cu viata si inteleg acum ca modul in care rezoneaza planeta este dirijat de ceasul fiecaruia dintre noi. Cu cat ceasurile noastre sunt mai dereglate, cu atat planeta, incercand sa raspunda tuturor, scuipa sange. Alarma suna de ceva vreme; mai ramane sa ne trezim.

Cred ca un plan bun ar fi urmatorul. Un trib de pe pamant se prinde din nou cum sta treaba. Toti isi sincronizeaza ceasurile personale cu cel al planetei, si pasesc impreuna prin cele 12 cadrane. Cred ca efectele acestei rezonante se vor regasi in multe alte triburi care cauta solutii in timp de criza. Sa aliniem intr-un mod stiintific, in rezonanta cu noile redescoperiri ale unor stiinte vechi de mii de ani, ceasurile personale cu cel al planetei.

Dar uite ca totusi mai exista cel putin doua probleme. Daca noi doi ne cunoastem data si locul nasterii, si putem verifica in ce mod suntem compatibili, in cazul compatibilitatilor noastre cu planeta avem nevoie de harta natala a planetei. Cu locul si data nasterii ei. Imi amintesc de rotile calendarelor Americii Centrale si gasesc o imagine care cred ca se potriveste cu contextul:


Aztec Mandala

Se pare ca toate ceasurile cu roti dintate au nevoie de corectii. Dar pare posibil sa se invarta foarte precis cu ajutorul unor spirale ale caror rotatii sa fie sustinute de catre intentie. Asta ar putea explica accelerarea timpului fara alterarea vizibila a perceptiei constiente. Dar la modul subconstient lucrurile in viata noastra s-au cam aglomerat, si efectele incep sa apara la nivel biologic.

Cealalta problema e legata de locul si data nasterii membrilor intregului trib, insa CNP-ul le are pe amandoua…

Frecventele pe care ne acordam ceasul biologic personal pot fi ale unui camp plin de flori sau ale unei rafale de mitraliera. Corpul nostru este o masina a timpului. Stam magnetizati de cristalul din centrul planetei, si impletim fire luminoase de timp, pe Cadranul unui ceas.