Se configureaza o Planeta cu toate elementele vietii specifice soarelui local si planetelor adiacente, care se dezvolta pana la nivel tribal. Pe parcursul unui ciclu, de la insamantare si pana la recoltare, planeta este infuzata cu toate tipurile de energie disponibile in acest sector de Univers.

In acest cadru se instaleaza un sistem de tip uman, care poate ingloba toate aceste energii, daca devine constient de ele. Desi infuzia este instantanee, sau mai bine zis procesul este deja inscriptionat Alfa-Omega pe roata acestui ciclu, perceptia si integrarea energiilor din afara sistemului solar in corpul tribal are nevoie de o desfasurare in timp, de o poveste. Numarul povestilor si diversitatea combinatiilor dintre ele este practic infinita.

Pe masura ce iluzia individualitatii si a apartenentei de un anume trib este depasita, cat si iluzia timpului necesar ca o anumita lectie “energetica” sa fie insusita devine mai clara, constiinta umana se dilata in ea insasi.

Expansiunea peste un anumit prag critic a acestei constiinte face posibila gestionarea unor energii stelare cu ajutorul carora Planeta incubator devine o stea, iar sistemul uman coordoneaza noul sistem solar, devenit membru cu drepturi depline in Familia Universului.